U organizaciji Ambasade SAD održana vježba pripravnosti, učestvovao i MUP KS

1
Radiosarajevo.ba
U organizaciji Ambasade SAD održana vježba pripravnosti, učestvovao i MUP KS
MUP KS / Održana vježba u Sarajevu

U organizaciji Ambasade SAD u Sarajevu, danas je održana vježba pripravnosti u hitnim situacijama sigurnosnih institucija i drugih hitnih službi Bosne i Hercegovine.

Kao jedan od aktivnih učesnika u vježbi, svoj doprinos realizaciji predviđenih aktivnosti dala je i Uprava policije MUP-a KS.

Osnovni cilj vježbe, nazvane „Operation Alliance Shield“, jeste prezentacija spremnosti, obučenosti i koordinacije sigurnosnih službi u BiH za djelovanje u hitnim slučajevima, kako bi se sagledao kapacitet i sposobnost odgovora u zadatim, hitnim okolnostima.

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

Sve Dodikove prazne najave o otcjepljenju: 'Iduće godine u ovo doba, bit ćemo nezavisni'

"'Operation Alliance Shield' vrhunac je višemjesečne obuke i planiranja od strane regionalnog ureda za sigurnost (RSO) američke ambasade, diplomatske sigurnosne službe State Departmenta (DSS) i naših sigurnosnih partnera u BiH. Zajednička obuka i vježbe, poput ove, vitalni su element u stvaranju sigurne zajednice. Ova zajednička vježba važna je kako bi se osigurala spremnost osoblja ambasade, kao i naših partnera u BiH, povećala naša spremnost za svaku situaciju te smanjila i ublažila konfuzija i mogućnost ozljeda u slučaju budućeg, stvarnog scenarija.

Također služi za uspostavu lanca zapovijedanja i kontrole te pojednostavljuje komunikaciju radi bržeg odgovora. Ambasada je već organizirala slične vježbe i ranije, i rutinski provodi ovu vrstu vježbi u svim našim misijama diljem svijeta", navodi se u saopćenju iz Ambasade SAD.

Pogledajte kako je bilo na današnjoj vježbi na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije