U Neumu i Tuzli danas ista temperatura: Evo kad dolaze kiša i saharski pijesak

Radiosarajevo.ba
U Neumu i Tuzli danas ista temperatura: Evo kad dolaze kiša i saharski pijesak

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 3; Ivan Sedlo 16; Livno 17; Široki Brijeg 19; Bugojno, Gradačac, Sarajevo 20; Bihać, Grude, Neum, Tuzla 21; Brčko, Mostar, Sanski Most 22;

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa juga, što će u večernjim satima usloviti kišu. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. U večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuju jaki udari juga. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 8 do 14, a dnevne od 18 do 24 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Poslije podne ili krajam dana postepeno naoblačenje, što u večernjim satima ili u noći sa ponedjeljka na utorak može usloviti kiši. Jutarnja temperatura oko 6, a dnevna oko 20 °C.

Mladi bh. meteorolog Nedim Sladić najavio je za početak sedmice i dolazak pustinjskog, afričkog pijeska koji će se maksimalno potruditi da upropasti trud i rad svakoga ko odluči ovog vikenda oprati prozore i limene ljubimce. S pijeskom u zraku nebo će se prilično zamutiti, a prva kiša koja nas očekuje prolazno u utorak će ostaviti vidljiv žućkasti trag na našim prozorima i limenim ljubimcima.

U utorak umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa kišom u jutarnjim satima. Poslije podne ili u večernjim satima kiša i pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, jugozpadnim i ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća i grmljavina. Jutarnje temperature od 5 do 11, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 16 do 22 °C.

U srijedu u jutarnjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima, uz postepeno razvedravanje i prestanak padavina u ostatku dana. U ostalim područjima naše zemlje uglavnom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 21 do 26 °C.

U četvrtak u većem dijelu zemlje sunčano uz promjenljivu oblačnost. Poslije podne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 21 do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije