U naredna 24 sata svježije uz pad temperature, evo kada se vraćaju vrućine u BiH

0
Radiosarajevo.ba
U naredna 24 sata svježije uz pad temperature, evo kada se vraćaju vrućine u BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vrućine u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini u četvrtak ujutro, 25. jula, bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan Sedlo 16, Bihać, Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 18, Livno i Zenica 20, Gradačac 22, Neum 26, Mostar 27 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar u Hercegovini na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni. Najviša dnevna od 24 do 30, na jugu 34 stepena.

Pogledajte atmosferu s Koševa pred utakmicu Sarajeva i Spartak Trnave

Pogledajte atmosferu s Koševa pred utakmicu Sarajeva i Spartak Trnave

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike će biti povoljne širom zemlje. Sunčano vrijeme uz stabilnu atmosferu djelovat će pozitivno na većinu populacije. Prilikom boravka na otvorenom poželjna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika se ne očekuju veće tegobe.

Objavljena je prognoza skoro do kraja jula:

Za 26. juli 2022 (petak), sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 25 do 30, na jugu 34 stepena.

Meteorolozi najavili novi talas zahlađenja: Kiša, pljuskovi i grmljavina u ovim dijelovima BiH

Meteorolozi najavili novi talas zahlađenja: Kiša, pljuskovi i grmljavina u ovim dijelovima BiH

Za 27. juli 2024 (subota), sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 25 do 32, na jugu 34 stepena. 

Za 28. juli 2024 (nedjelja), sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 27 do 34, na jugu do 36 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije