U mostarskoj bolnici preminulo šest COVID pacijenata

0
Fena
U mostarskoj bolnici preminulo šest COVID pacijenata
Foto: Arhiv / SKB Mostar

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu tokom vikenda zabilježeno je 106 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 739 testiranih uzoraka, izvijestili su u ponedjeljak iz kantonalnog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi.

Tokom istog razdoblja u Klinici za infektivne bolesti SKB-a Mostar preminulo je ukupno šest bolesnika od kojih je njih pet iz Hercegovačko-neretvanskog kantona:

  • muškarac iz Čapljine rođen 1959. godine, muškarac iz Mostara rođen 1947. godine, žena iz Mostara rođena 1933. godine, muškarac iz Čapljine rođen 1949. godine i muškarac iz Mostara rođen 1949. godine i jedan iz Hercegbosanske županije- muškarac iz Livna rođen 1947. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 65 bolesnika, od kojih je 20 na invazivnoj i 7 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

Isprobajte ovaj recept: Ispecite ukusni i mekani kukuruzni hljeb, bez glutena i kvasca

Isprobajte ovaj recept: Ispecite ukusni i mekani kukuruzni hljeb, bez glutena i kvasca

kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su 66 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 905 rješenja, navodi se u izvješću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije