COVID informacije iz Opće bolnice: Kakva je situacija danas u odnosu na jučer

0
Radiosarajevo.ba
COVID informacije iz Opće bolnice: Kakva je situacija danas u odnosu na jučer
Foto: Opća bolnica / Opća bolnica Sarajevo (foto iz 2021.)

Proteklog dana u Covid odjel Opće bolnice „ Prim. dr. Abdulah Nakaš“ na hospitalizaciju su primljena tri pacijenta, a dva su otpuštena kući.

Jutrošnji broj hospitaliziranih pacijenata na ovom odjelu iznosi je 73.

Kako je saopćeno iz ove sarajevske bolnice, od toga je njih osam na intenzivnoj njezi, jedan pacijent je na respiratoru - invazivnoj ventilaciji, četiri su na respiratoru - neinvazivnoj ventilaciji, a tri pacijenta primaju visoku kiseoničku
podršku.

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

Podsjetimo i na jučerašnje informacije - na hospitalizaciju je bilo primljeno pet pacijenata, a jedan je završio bolničko liječenje i otpušten je kući. Bilo je ukupno 71 hospitalizirani pacijent na ovom odjelu: devet je bilo na intenzivnoj njezi, jedno na respiratoru - invazivnoj ventilaciji, dvoje na respiratoru - neinvazivnoj ventilaciji, a šest pacijenata je na visokom protoku kiseonika.

Inače, u posljednja 24 sata na bolničko liječenje u Opću bolnicu ukupno je primljeno 30 pacijenata, a 14 je otpušteno iz ustanove. Medicinsko osoblje, pored ostalog, jučer je uradilo 948 pregleda, dvije operacije, tri poroda i pružilo više od četiri hiljade zdravstvenih usluga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije