U Miljevićima obilježeno 26 godina od stradanja pripadnika ЈNA u Dobrovoljačkoj

Radiosarajevo.ba
U Miljevićima obilježeno 26 godina od stradanja pripadnika ЈNA u Dobrovoljačkoj
Služenjem parastosa u Hramu Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima u Istočnom Sarajevu, počelo je obilježavanje 26 godina od stradanja pripadnika ЈNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Obilježavanju prisustvuju predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović i delegacija NSRS-a, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih civila Milorad Kojić, predsjednik Boračke organizacije RS-a Milomir Savčić, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, članovi porodica stradalih i brojni građani, javlja Srna.

Nakon parastosa, položeni su vijenci na Spomen-krstu.

U bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, proteklih godina, sa cvijećem i vijencima, okupljali su se članovi porodica stradalih i delegacija iz RS-a da bi obilježavali godišnjicu stradanja vojnika JNA.

Lani je taj skup, ipak, održan u Istočnom Sarajevu. Odbor Vlade RS-a je kao razlog zbog kojeg ni ove godine ne idu u Sarajevo istakao to su kantonalne vlasti "odbile da daju dozvolu da se u Dobrovoljačkoj podigne spomen-ploča stradalim, kao i da je policija i ranijih godina taj skup proglašavala događajem visokog rizika".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije