U kućnom dvorištu poznatog sarajevskog osuđenika pronađena eksplozivna naprava

1
Radiosarajevo.ba
U kućnom dvorištu poznatog sarajevskog osuđenika pronađena eksplozivna naprava
Foto: Anadolija / Ilustracija (Na fotografiji nije prikazan događaj iz teksta)

U sarajevskoj ulici Slatina pronađena je večeras eksplozivna naprava u dvorištu jedne stambene kuće, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Kako se nezvanično saznaje, radi se o dvorištu kuće Elvedina Mahmutovića, poznatog sarajevskog osuđenika. On je u aprilu ove godine osuđen na četiri godine zatvora u predmetu 'Tower'.

Kako je saopćeno iz Operativnog centra našem portalu, policijski službenici brzo su intervenisali i deaktivirali eksplozivnu napravu.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Privođenje u akciji Tower - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Privođenje u akciji Tower

Trenutno se radi na tome da se pronađe počinilac. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva KS.

Podsjetimo, Mahmutović i zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina Sarajevo Towera Sedin Halilagić uhapšeni su 2019. godine s označenim novcem od 30.680 eura.

Općinski sud u Sarajevu u oktorbu 2019. potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Halilagića i Mahmutovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristii.

Prema navodima iz optužnice, Halilagić i Mahmutović teretili su se da su od kraja maja 2019. do 10. jula 2019. godine kao odgovorne osobe firme Smart Invest, koja je bila angažirana na izgradnji stambeno-poslovnog objekta Sarajevo Tower, od podizvođača radova više puta tražili novac u iznosu od 200.000 KM, kako bi mu priznali izvršene građevinske radove pritom ga uslovljavajući prijetnjom aktivacije bankarske garancije date za ovaj posao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije