Bosanska Gradiška / Policiji u bh. gradu prijavljena eksplozija u dvorištu kuće

01. 10. 2021. u 10:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijskoj upravi (PU) u Bosanskoj Gradišci, u četvrtak navečer prijavljena je eksplozija u dvorištu privatne kuće, a ovaj nemili događaj desio se u mjestu Vrbaška, navode iz policije.

U zvaničnom saopćenju PU iz ovog bosanskohercegovačkog grada navedeno je da je policija prijavu zaprimila  "30.09.2021. godine oko 23,55 sati". 

"Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave iz Bosanske Gradiške, a vršenje uviđaja je u toku. O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela 'Izazivanje opšte opasnosti'", navode iz policije.

Podsjetimo, prije nekoliko dana stanovnike Bijeljine uznemirilia je vijest da je policija u ovom bh. gradu tragala za napadačima koji su bacili ručnu bombu pored svadbenog salona.

Policiji u Biljeljini prijavljena su oštećenja, nastala od gelera, a nakon uviđaja utvrđeno je da su nepoznate osobe aktivirale crnu ručnu bombu uz objekat svadbenog salona.

O slučaju koji se desio u ovom dijelu naše zemlje obaviješten je dežurni tužilac iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je ovo djelo također kvalificirao kao izazivanje opšte opasnosti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA