Hapšenje u Sarajevu: Pronađena droga, oružje i eksplozivna naprava

0
Radiosarajevo.ba
Hapšenje u Sarajevu: Pronađena droga, oružje i eksplozivna naprava
MUP SBK / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Jučer su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo došli do saznanja da jedno lice nudi na prodaju eksplozivnu napravu.

"Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres jednog stana na području općine Novo Sarajevo, te su policijski službenici došli do informacije o licu koje posjeduje eksplozivnu napravu.

Istog dana u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, pronađena je staklena tegla u kojoj se nalazi nepoznata eksplozivna naprava, a koju je prethodno ostavilo lice S.S. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici, koji su izuzeli pronađenu napravu. Pomenutog dana u 13,00 sati slobode je lišeno lice S.S., rođen 1994.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen", piše u policijskom izvještaju.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Nakon kriminalističke obrate policijski službenici su utvrdili da se još jedno lice E.B. iz Vogošće može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Nakon pretresa stana u Vogošći, koji koristi E. B. pronađena je određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, drobilica, vaga, jedan pištoj nepoznate marke i kalibra, okvir za pištolj i četiri metka.

"Jučer u 18,00 sati lice E.B., rođen 1976.godine u Sarajevu, nastanjen u Vogošći je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela", kazali su iz policije.

Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije