KS aktivno radi na pronalasku krivotvorenih diploma prilikom zapošljavanja

8
Radiosarajevo.ba
KS aktivno radi na pronalasku krivotvorenih diploma prilikom zapošljavanja
Twitter / Ilustracija

Tužilaštvo KS u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije aktivno radi na predmetima nezakonito stečenih diploma u Kantonu Sarajevo.

Tako su postupajući tužioci u protekla tri mjeseca ove godine a po prijavama Ureda za borbu protiv korupcije podigli a nadležni sud potvrdio pet optužnica protiv pet osoba zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave, odnosno, upotrebe nezakonito stečene diplome za koje su optuženi uposlenici kantonalnih preduzeća i javnih ustanova.

Optužena su dva uposlenika GRAS-a, jedan Ministarstva obrazovanja, nauku i mlade KS, jedan uposlenik Kantonalnog javnog preduzeća Dom za djecu bez roditeljskog staranja i jedan uposlenik Kantonalne javne ustanove Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba.

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Potraga i dalje traje: Roditelji nestale curice Danke (2) ponovo su u policijskoj stanici

Jednako aktivno se i dalje radi po prijavama za ovu vrstu krivičnog djela i od strane pravnih i fizičkih osoba. Inače, Tužilaštvo KS prepoznalo je javni interes za ovu vrstu krivičnog djela te su ovi predmeti jedan od prioriteta u radu ove pravosudne institucije.

Tužilaštvo KS i Ured za borbu protiv korupcije nastavljaju saradnju i rad kako na ovim tako i na predmetima za druga krivična djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije