U Koaliciji tvrde: "Salko Tursunović nastavlja ponižavati Bošnjake u Srebrenici"

5
Radiosarajevo.ba
U Koaliciji tvrde: "Salko Tursunović nastavlja ponižavati Bošnjake u Srebrenici"
FOTO: Facebook / Salko Tursunović

Iz koalicije "Moja adresa Srebrenica" danas je došlo saopćenje za javnost u kojem se navodi da "na štetu Bošnjaka čuvajući poziciju predsjednika SO Srebrenica, Salko Tursunović nastavlja ponižavati Bošnjake u Srebrenici".

"Jučer je u Srebrenici održana sjednica SO Srebrenica koja je samo nakon par tačaka dnevnog reda prekinuta, jer nije bilo potrebne većine za nastavak rada.

Na samom početku sjednice tijesnom većinom usvojena je odluka o izboru člana
općinske izborne komisije iz reda srpskog naroda, iako je po svim važećim zakonskim propisima i uputstvima za imenovanje člana općinske izborne komisije to mjesto trebalo pripasti Bošnjacima. Nažalost, odlučujući glas je bio aktuelni predsjednik skupštine općine Salko Tursunović, kako bi sačuvao poziciju predsjednika Skupštine", navode iz koalicije te poručuju:

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

"Odluka Salke Tursunovića da sam bude od Bošnjaka u većini sa srpskim odbornicima i partijama je došla na naplatu. Odbornici koalicije Moja adresa Srebrenica očekuju od Salke Tursunovića da nakon jučerašnje sramne izdaje podnese ostavku i prestane sa ponižavanjem Bošnjaka u SO Srebrenica. Odmah nakon izglasavanja ove odluke raspala se i aktuelna većina, te je sjednica prekinuta."
 
U koaliciji Moja adresa Srebrenica očekuju da će Centralna izborne komisije BiH ovakvu protivzakonitu odluku poništiti i naložiti donošenje nove odluke koja će biti u skladu sa zakonom. 

Također, iz koalicije Moja adresa: Srebrenica pozivaju sve političke aktere u Srebrenici da prestanu sa jednonacionalnim politikama, i vrate se u zakonske okvire, kako bi se omogućila ista prava za sve građane.

"Nikakve jenonacionalne odluke neće pomoći stanovništvu Srebrenice u kojoj je život svaki dan sve teži i teži", zaključili su u koaliciji u kojoj su Ćamil Duraković, Alija Tabaković i Sadik Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije