U Kantonu Sarajevo 205 novozaraženih koronavirusom, preminule dvije osobe

0
Radiosarajevo.ba
U Kantonu Sarajevo 205 novozaraženih koronavirusom, preminule dvije osobe
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Građani se testiraju/Ilustracija

Rezultati PCR i antigenskih testiranja u protekla 24 sata potvrdili su 205 (jučer 187) novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kako navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS, u istom periodu od COVID-19 infekcije oporavile su se 303 osobe. Dvije osobe su preminule od posljedica ove bolesti (jučer tri).

Trenutno je na bolničkom liječenju 105 pacijenata, od kojih je 100 sa akutnom infekcijom. Udio nevakcinisanih osoba u broju hospitaliziranih je 80,95 posto. Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu liječe se 73 pacijenta, a u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš” 32. Na respiratoru je šest osoba, 11 ih koristi neinvazivnu ventilaciju, dok su na kiseoničkoj potpori disanju tri pacijenta.

Uređuje se Trg Karla Paržika: Pogledajte kako teku radovi na Marijin Dvoru

Uređuje se Trg Karla Paržika: Pogledajte kako teku radovi na Marijin Dvoru

Kanton Sarajevo danas bilježi 3.120 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 105.248 zaraženih koronavirusom i 100.241 izliječena osoba.

“Prosječan dnevni broj novooboljelih u proteklih sedam dana iznosi 229", podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

U COVID-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledan je 361 pacijent, od kojih su četiri transportovana na bolničko liječenje. Na drive-in punktovima i u COVID-ambulantama uzeto je 790 briseva. Drive-in punktovi na Vrbanji, Ilidži, te u Semizovcu i Novom Gradu rade svaki dan u terminima od 07:30 do 20:00 sati.

COVID-pozivni centar zabilježio je 370 poziva, a obavljeno je i 150 telefonskih razgovora u COVID-ambulantama.

Proteklog dana u Kantonu Sarajevo vakcinisane su 244 osobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije