COVID bilten: U BiH 640 novozaraženih, preminulo 17 osoba

0
Radiosarajevo.ba
COVID bilten: U BiH 640 novozaraženih, preminulo 17 osoba
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata testirana su ukupno 2.411 uzoraka od kojih je 640 bilo pozitivno na COVID-19.

Preminulo je ukupno 17 osoba, od kojih 10 u Federaciji BiH, šest u Republici Srpskoj i jedna osoba u Brčko distriktu BiH.

Do sada su u Bosni i Hercegovini od posljedica zaraze koronavirusom preminule 15.380 osobe.

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Dr. Hadžiahmetović: Na lokalne izbore u FBiH stranka Naprijed izlazi samostalno

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su ukupno 1.962 uzorka, od kojih su 562 bila pozitivna na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10. Do sada je u FBiH testirano ukupno 1.201.390 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 244.704 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH prijavljeno je 10 smrtnih ishoda i to u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH do sada je 8.612, podaci su entitetskog Zavoda za javno zdravstvo.

Republika Srpska

U Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu tеstirаno jе 368 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а nоvi koronavirus (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 70 оsоbа.

Priјаvljеno је šеst smrtnih slučајеvа. Rаdi sе о čеtiri muškаrаcа i dviје žеnе, stаriје živоtnе dоbi. Dо sаdа je u Rеpublici Srpskој pоtvrđеno 110.987 slučajеvа virusа kоrоnа, а prеminule su ukupnо 6.242 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа koronavirus. U Rеpublici Srpskој, do sada tеstirаnо је ukupnо 413.100 оsоbа, podaci su entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Brčko distrikt

U Brčko distriktu BiH registrovano je osam novih slučajeva zaraze. Ukupno je testiran 81 uzorak. Preminula je jedna osoba. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.615 osoba.

Prema podacima iz Pododjeljenja za javno zdravstvo Vlade Brčko distriktu BiH do sada je u distriktu preminulo 526 osoba od posljedica COVID-19, a trenutno je aktivno 968 slučajeva zaraze koronavirusom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije