U Hercegovini dva nova žarišta: Pokušavamo utvrditi šta se dogodilo

0
Radiosarajevo.ba
U Hercegovini dva nova žarišta: Pokušavamo utvrditi šta se dogodilo
FOTO: Pixabay / Mostar

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona kontinuirano raste broj oboljelih od koronavirusa, dok dnevno imaju i do tri smrtna slučaja.

Ovo je potvrdio portparol Kriznog štaba HNK Pero Pavlović.

Pavlović kaže da brojke u Mostaru posebno upućuju o ozbiljnom stanju.

"Mostar je stalno u vrhu tabele. Konjic je u proteklih nekoliko dana vrlo intenzivno žarište koronavirusa. Pokušavamo preko Zavoda za javno zdravstvo utvrditi šta se dogodilo. Konjic je prošao nekoliko razdoblja ozbiljne borbe s koronavirusom. Situacija se dodatno usložnjava i kada je u pitanju Čitluk. Vjerujemo da će i ova općina biti pod nadzorom u smislu lociranja šta se dešava. Nemamo niti u jednoj općini dobru situaciju", rekao je Pavlović.

Apelovao je i na građane da poštuju ključne mjere kako bi se širenje virusa usporio, ali i pomoglo zdravstvenom sistemu, prenosi N1.

"Naši ljudi su pokazali da se mogu nositi sa svim izazovima. Sada nas očekuje neizvjesna budućnost. Brojevi zaraženih će odrediti našu sudbinu narednih sedmica, ali bojim se i mjeseci", zaključio je Pavlović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije