U dvije opštine u BiH već se zna ko će pobijediti na izborima

L. R.
U dvije opštine u BiH već se zna ko će pobijediti na izborima
Foto: Arhiv / Ilustracija
U dvije općine u BiH već se zna ko će biti općinski načelnik – dakle, što se tiče "borbe" za poziciju načelnika, potpuno će mirno biti u Kreševu i u opštini Kupres (RS).

Naime, u ove dvije općine samo se jedna osoba kandidovala za poziciju načelnika.

Pa je tako jedini kandidat u Kreševu Renato Pejak, član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH. Inače, trenutni načelnik u Kreševu je Radoje Vidović, također iz HDZ-a.

Podsjetimo, na prošlim lokalnim izborima u Kreševu kandidovalo se šest kandidata, a pobijedio je biznismen i član Narodne stranke radom za boljitak Zdravko Miličević. Miličević je ostavku podnio u septembru 2013, a potom su raspisani vanredni izbori na kojima su bila samo dva kandidata- Željko Puljić (HDZ 1990) i Radoje Vidović (HDZ BiH), koji je tada bio u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. Najviše glasova dobio je Vidović.

U opštini Kupres (RS) jedini kandidat je Gojko Šebez iz SNSD-a, trenutno službenik u Opštini.

Na prošlim izborima u ovoj opštini su se prijavila dva kandidata – Risto Milišić (SNSD) i njegov prezimenjak, Milan Milišić (PDP). Tada je pobijedio Risto Milišić, koji je i aktuelni načelnik.

Kontaktirali smo i Centralnu izbornu komisiju BiH, čija je glasnogovornica Maksida Pirić za portal Radiosarajevo.ba kazala kako nikakvih ograničenja po ovom osnovu nema i da im je dovoljan samo jedan glas da pobijede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije