U Covid-bolnici osam bolesnika na respiratoru, a 13 na kisiku

Radiosarajevo.ba
U Covid-bolnici osam bolesnika na respiratoru, a 13 na kisiku
Printscreen / Dr. Siniša Skočibušić

U Covid-bolnici trenutno je 25 bolesnika. Od toga ih je devet u respiracijskom centru u izolacijskom bloku 1, dok se 16 bolesnika nalazi u izolacijskom bloku 2. Na mehaničkoj ventilaciji (respiratoru) se nalazi osam bolesnika, dok ih je 13 na kisiku.

To je na konferenciji za medije rekao dr. Siniša Skočibušić, specijalist infektolog u SKB Mostar, tokom današnjeg obraćanja Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

On je podvukao da je dan ranije hospitalizirano troje bolesnika, dok smrtnih ishoda nije bilo.

„U posljednja 24 sata kući nije otpušten nijedan bolesnik dok je dvoje premješteno na druge odjele“, kazao je dr. Skočibušić.

U protekla 24 sata u SKB Mostar testirano je 149 uzoraka od čega je u HNK sedam pozitivnih i to troje u Čapljini, dvoje u Čitluku, jedno u Mostaru te jedna ženska osoba koja radi u Stocu, privremeno boravi u Berkovićima, a ima prebivalište u Trebinju“, dodao je dr. Skočibušić.  

„U posljednja 24 sata nadležni inspektori izdali su 22 rješenja o samoizolaciji te je tako ukupno na području HNŽ-a izdana 2.582 rješenja o samoizolaciji. Iz MUP-a HNŽ-a izvijestili su nas da u protekla 24 sata nije bilo prekršitelja samoizolacije dok je u Čapljini zabilježeno jedno kršenje zabrane kretanja. Bitno je istaknuti da se osam djelatnika MUP-a HNŽ-a nalazi u samoizolaciji, kazao je Pero Pavlović, glasnogovornik Vlade i Štaba civilne zaštite HNK.

Pogledajte kompletnu konferenciju za medije: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije