U centru Sarajeva glasački listići završili na ulici, evo šta kažu u MUP-u KS

2
Radiosarajevo.ba
U centru Sarajeva glasački listići završili na ulici, evo šta kažu u MUP-u KS
FOTO: Facebook / Patrola MUP-a KS u ulici Ćumurija

Na društvenim mrežama, večeras negdje oko 19 sati, proširila se priča da je u ulici Ćumurija u starom dijelu Sarajeva, grupa građana zatekla vozilo u kojem je bilo nekoliko lica sa razvaljenom glasačkom kutijom te da su glasački listići završili na ulici.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirtala je Mirzu Hadžiabdića, šefa Odjela za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova KS, da bismo dobili informaciju više.

On je za naš portal kazao da u ovom trenutku nema elemenata krivične odgovornosti, te da je patrola MUP-a KS izašla na mjesto događaja.

"Kako smo uspjeli dobiti informacije, u pitanju je bio mobilni tim Općinske izborne komisije. Trenutno se poduzimaju sve aktivnosti u rasvjetljavaju ovog slučaja, treba da vidimo da li je bilo nekih nepravilnosti. Sve radimo u saradnji sa Općinskom izbornom komisijom", kazao je Mirza Hadžiabdić za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije