MUP KS povodom izbora formirao Štab akcije

0
Radiosarajevo.ba
MUP KS povodom izbora formirao Štab akcije
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - MUP KS

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je povodom izbora formirala Štab akcije.

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavještava građane da je, u cilju realizacije planiranih mjera za provođenje Operativnog plana “Izbori 2020”, formiran Štab akcije koji je u stalnom dežurstvu od petka, 13.11. do ponedjeljka, 16.11.2020. godine", navodi se u saopćenju.

Kako bi izborni proces u Sarajevu protekao bez problema, MUP KS je preduzeo sve mjere cilju nesmetanog provođenja izbornih aktivnosti, te prevenciji eventualnog kršenja propisa koji regulišu izborni proces.

"Koristimo priliku da uputimo poziv građanima Kantona Sarajevo, članovima izbornih komisija, posmatračima i političkim subjektima da se na dan održavanja izbora pridržavaju zakonskih odredbi i demokratskih načela izbornog procesa uz maksimalno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera", na kraju je saopćeno iz MUP-a KS.

U slučaju bilo kakvog nezakonitog djelovanja ili ponašanja pojedinca, ili grupe, građani putem telefona 122 ili 033/206-666, 033/207-777, mogu prijaviti policiji Kantona Sarajevo, odnosno, policijskim službenicima na terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije