U Brčkom ponovno pokrenuta masovna imunizacija građana

0
Fena
U Brčkom ponovno pokrenuta masovna imunizacija građana
FOTO: Fena / Sead Šadić

Šef Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta Sead Šadić kazao je na konferenciji za medije da od četvrtka ponovo počinje masovna imunizacija građana, bez najave, u Omladinskom centru u Brčkom, vakcinama AstraZeneca.

On je dodao kako će imunizacija biti nastavljena i za vikend kada će građani biti u mogućnosti primiti vakcine AstraZeneca i Sinopharm, u vremenu od 08:00 do 15:00 sati.

"Masovna imunizacija građana, bez najave, funkcionira na način da zainteresirane osobe dođu, uzmu karticu s točnim terminom kada će biti cjepljeni, kako bismo smanjili gužve ispred Omladinskog centra", istaknuo je Šadić.

Sead Šadić je naglasio kako je taj Odjel, nakon saznanja da Vijeće ministara BiH za sada neće imati kapacitet riješiti problem izdavanja potvrda o vakcinisanju sam riješio problem izdavanja potvrda s QR kodom koji će biti priznat u državama Europske unije.

"Vlada Brčko distrikta na čelu sa gradonačelnikom Esedom Kadrićem dala je jasno zaduženje Odjelu za riješavanjem ovog problema. Mi smo s dvije firme iz Sarajeva potpisali ugovor o doniranju ovog softverskog rješenja, izvršili sinhroniziranje podataka i već jutros su svi građani distrikta, koji su se vakcinisali u Brčkom, dobili SMS ili viber-poruku s linkom o potvrdi vakcinisanja“, naglasio je Šadić.

Na temelju raspoloživih podataka, do sada je u Brčkom vakcinisano prvom dozom 10.083, a drugom dozom 6.274 osoba.

Besplatan broj za prijave

Sead Šadić pozvao je sve zainteresirane osobe za vakcinaciju protiv virusa COVID-19 da se priave putem besplatnog broja 0800 31 004 kako bi dobili tačan termin za imunizaciju.

Iz Ureda za informisanje Vlade Brčko distrikta navode kako stanovnici Brčkog također mogu i jednostavno doći do Omladinskog centra u kojem se vrši masovna imunizacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije