Nadležni u TK apeliraju na građane da se vakcinišu protiv koronavirusa

0
Fena
Nadležni u TK apeliraju na građane da se vakcinišu protiv koronavirusa
FOTO: Fena / Epidemiolog ZZJZ TK Blaško Topalović

U cilju sprečavanja širenja i obolijevanja stanovništva od infekcije koronavirusom u Tuzlanskom kantonu vakcinacija se odvija kontinuirano.

"Vidimo da postoji i ovaj delta soj koji je nešto agresivniji, odnosno brže se širi. Ono što je nama jasno, a to je da će vjerovatno svi stanovnici planete sigurno doći u kontakt sa virusom. Stoga naglašavam da je ova mjera prevencije i najbolja jer na taj način možemo samo zaustaviti transmisiju virusa", izjavio je Blaško Topalović, rukovodilac Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog Kantona.

Zavod za javno zdravstvo TK je do sada zaprimio od Federalnog zavoda za javno zdravstvo 118.626 doza. Na lageru u ZZJZ TK se nalazi 15.482 doze, dok se još 14.433 doze nalaze u domovima zdravlja.

U Tuzlanskom kantonu, prema riječima nadležnih, stečeni su uslovi za masovnu vakcinaciju. U većini općina je moguće bez najave doći na vakcinalni punkt i primiti vakcinu. Najveća količina vakcina na lageru trenutno je proizvođača Astra Zeneca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije