U Brčkom i Neumu jutros 22 stepena: Objavljena prognoza za naredne dane

Radiosarajevo.ba
U Brčkom i Neumu jutros 22 stepena: Objavljena prognoza za naredne dane
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Drvar i Ivan Sedlo 14, Bugojno, Sokolac i Srebrenica 16, Sarajevo i Bileća 17, Grude, Jajce, Sanski Most i Stolac 18, Livno, Zenica i Banja Luka 19, Mostar, Tuzla, Zvornik i Trebinje 20, Bijeljina i Doboj 21, Bihać, Brčko, Gradačac i Neum 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Nakon svježije noći i mirnijeg sna, veći dio prijepodneva će također biti ugodnije uz umjerene temperature. U drugom dijelu dana moguć je pojačan osjet sparine, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, te posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Moguće su slabije meteoropatske reakcije poput promjene raspoloženja, prijevremenog umora, glavobolje i dekoncentracije. 

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen. U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C.

U nedjelju u Bosni je izgledno više oblačnosti dio prijepodneva. Veći dio dana preovladavaće sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije