U Bosni i Hercegovini se pojavio novi klaster

Radiosarajevo.ba
U Bosni i Hercegovini se pojavio novi klaster
Foto: EPA-EFE / U BiH se pojavio novi klaster

Iz Štaba civilne zaštite Zapadno-hercegovačkog kantona potvrdili da su testirali 17 osoba, od čega su potvrđena tri nova slučaja pozitivna na COVID-19.

„Dvije osobe su s područja Širokog Brijega i radi se o novom klasteru i jedna osoba s područja Gruda koja je povezana s postojećim klasterom“, naveli su iz ovog štaba.

Potvrđeno je još da će se tokom današnjeg i sutrašnjeg dana obaviti veći broj testiranja osoba povezanih s novim klasterom u Širokom Brijegu.

„Jedna osoba je pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), ali već duže vrijeme se nalazi u izolaciji zbog povezanosti s prvim klasterom. To je drugi pripadnik MUP-a pozitivan na koronavirus i oba djelatnika su trenutno u dobrom psihofizičkom stanju.

Do sada su u ZHK 52 osobe bile pozitivno na prisustvo koronavirusa“, naveli su u saopćenju.

Podsjdetimo, s područja Širokog Brijega je 37 osoba11 iz Gruda, a četiri iz Posušja, dok u Ljubuškom nije do sada zabilježena nijedna osoba pozitivna na COVID-19.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 865 osoba na prostoru ZHK, 101 osoba iz Gruda, 187 iz Ljubuškog, 280 iz Posušja i 297 osoba iz Širokog Brijega.

„Ministarstvo unutarnjih poslova ZHK je izvjestilo o jednoj osoba koja je kršila ograničenja za dobne grupe, a druga kršenja Odluka Štaba CZ ZHK u protekla 24 sata nisu zabilježena“, saopćeno je iz Štaba CZ ZHK. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije