U Bihaću jutros u 7 sati 13 stepeni: Evo kad nam dolazi promjena vremena

Radiosarajevo.ba
U Bihaću jutros u 7 sati 13 stepeni: Evo kad nam dolazi promjena vremena
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Jutros je u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano sa maglom po kotlinama.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -6; Bugojno -1; Bjelašnica, Doboj, Sanski Most, Zenica 0; Banja Luka, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla 2; Livno 3; Grude, Široki Brijeg 6; Mostar, Trebinje 7; Gradačac 9; Neum 10; Bihać 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, na normali je i stagnira.

Bioprognoza: Opšta slika će biti ljepša u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, uz duže sunčane intervale i ugodnije, mada nadprosječne temperature zraka. U Hercegovini i Krajini, povećana naoblaka, većim dijelom dana će kod osjetljivih osoba uzrokovati nešto izraženije tegobe poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije. Poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, obzirom da će, pod uticajem južnog strujanja, posvuda biti neuobičajeno toplo. 

Danas će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14, na sjeveru Bosne do 17 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima magla u nižim dijelovima grada. Dnevna temperatura oko 10 °C.

Nedjelja: Jutro i prije podne pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a na planinama sa snijegom. Poslije podne postupno razvedravanje i prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 6 do 11, a najviša dnevna od 8 do 15, na jugu i sjeveru do 17 stepeni.

Ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 6 do 11, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

Utorak: Pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne, u sjevernim i sjeverozapadnim područjima se očekuje kiša, a u planinskim područjima susnježica i snijeg. Tokom večeri padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Padom temperatura, kiša će i u nižim područjima prelazit u susnježicu i snijeg. U Hercegovini uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura od 5 do 11, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni. Poslije podne, postupni pad temperature zraka, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije