U BiH danas do 25 stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas do 25 stepeni: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Jesen na Baščaršiji

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne vedro, u ostaku zemlje oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 3; Livno 6; Grude 8; Ivan-sedlo, Sokolac 9; Bihać, Sarajevo 11; Bugojno, Drvar, Gradačac, Jajce, Prijedor, Srebrenica, Tuzla 12; Banja Luka, Sanski Most, Zenica, Zvornik 13; Doboj, Trebinje 14; Mostar, Neum 18; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

BIOPROGNOZA: Nakon prohladnog jutra, tokom kojeg je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, danju će otopliti i uz povremene sunčane intervale većina populacije bi trebala biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U dijelu centralne i sjeveroistočne Bosne nešto duže zadržavanje naoblake prije podne, kod osjetljivih osoba može uzrokovati slabije poteškoće, što će se postepeno umanjiti sa odmicanjem dana.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati sunčano vrijeme. U ostatku zemlje oblačno uz postepeno smanjenje naoblake tokom poslijepodneva. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 25 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Poslije podne djelimično razvedravanje. Dnevna temperatura oko 20 °C.

U subotu: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U nedjelju: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 23 do 29 °C.

U ponedjeljak: Sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 23 do 29 °C.

U utorak: U većem dijelu zemlje jutro pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne ili u večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na jugozapadnu Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, u Hercegovini i Krajini do 20, a dnevna od 23 do 29 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije