Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka

0
Radiosarajevo.ba
Danas kiša i oblačno vrijeme: Objavljena prognoza do petka
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tmuran dan u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Bihać, Ivan-sedlo i Livno 13; Banja Luka, Bugojno, Jajce i Sanski Most 14; Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zenica 15; Bijeljina i Gradačac 16; Trebinje 19; Mostar i Neum 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): 

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz ugodnije temperature zraka danju i ne suviše jako sjeverno strujanje, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutarnjih sati, obzirom da će biti tmurno vrijeme, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Malo kiše može pasti prije podne i sredinom dana u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C. 

U srijedu, 29. septembra 2021. godine, u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Padavine u Bosni se očekuju krajem dana i u ranim jutarnjim satima u četvrtak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 26°C.

U četvrtak, 30. septembra 2021. godine, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Od jutarnjih sati padavine u Bosni, a od sredne dana prema poslijepodnevnim satima i u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

U petak, 1. oktobra 2021. godine, u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije