Pripremite kišobrane: Danas oblačno vrijeme, mogući pljuskovi

0
Radiosarajevo.ba
Pripremite kišobrane: Danas oblačno vrijeme, mogući pljuskovi
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Drvar i Livno 9, Grude 11, Bihać, Ivan-sedlo i Sanski Most 12, Bugojno i Sarajevo 13, Jajce i Zenica 14, Tuzla 15, Gradačac 16, Mostar 19, Neum 20 stepena. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo se mijenja.

BIOPROGNOZASlično kao u proteklom periodu, uz relativno povoljne biometeorološke prilike. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini, usljed stabilnijeg vremena, dok bi u Bosni poslijepodnevni sati mogli biti manje ugodni, pod uticajem promjene, izraženijeg osjećaja sparine i pljuskova. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, posebno u drugom dijelu dana.

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Padavine u Bosni se očekuju krajem dana i u ranim jutarnjim satima u četvrtak. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko 22 stepena.

U četvrtak, 30.09.2021. godine, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Od jutarnjih sati padavine u Bosni, a od sredine dana prema poslijepodnevnim satima i u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 21 do 25 stepena.

U petak, 1.10.2021. godine, u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini umjereno oblačno. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 25 stepena.

U subotu, 2.10.2021. godine, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije