Objavljena vremenska prognoza do petka u BiH: Pljuskovi, kiša, pljuskovi...

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena vremenska prognoza do petka u BiH: Pljuskovi, kiša, pljuskovi...
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 4 stepena, Drvar i Ivan-sedlo 7, Sanski Most i Sokolac 8, Banja Luka, Bihać i Prijedor 9, Jajce, Livno i Sarajevo 10, Bugojno i Gradačac 11, Bijeljina, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 12, Doboj i Zvornik 13, Trebinje 16, Mostar 17, Neum 18 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u drugoj polovini dana kratkotrajan lokalni pljusak u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

Odgovor na Dodikove prijetnje: Stigao poziv Oružanim snagama da započnu pripreme za odbranu BiH

Odgovor na Dodikove prijetnje: Stigao poziv Oružanim snagama da započnu pripreme za odbranu BiH

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA biće povoljnije u odnosu na protekli dan. Stabilnije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Obzirom da će jutro biti svježe, poželjno je posvetiti nešto više pažnje prikladnom odijevanju. Sa dužim sunčanim intervalima, opšta slika će biti ljepša u Hercegovini, dok bi u Bosni povećana naoblaka i slabije padavine, mogli povremeno remetiti ugođaj, izraženije tokom prijepodneva. Tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše jake i sa noćnim satima dodatno će se umanjiti.

Objavljena je prognoza do petka:

ZA 22.09.2021 (Srijeda)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje od 12 do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

ZA 23.09.2021 (Četvrtak)., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini mala do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepeni.

ZA 24.09.2021 (Petak)., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije