U BiH pretežno oblačno s kišom, bioprognoza nepovoljna

0
Radiosarajevo.ba
U BiH pretežno oblačno s kišom, bioprognoza nepovoljna
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u centralnim, istočnim i zapadnim područjima zemlje.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni; Ivan-sedlo, Sokolac 10; Bihać, Sarajevo 12; Bugojno, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica 13; Gradačac, Livno, Tuzla, Zenica 14; Banja Luka, Bijeljina, Doboj 15; Grude, Široki Brijeg, Trebinje 16; Mostar 17 i Neum 19 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

O'Brien razgovarao sa Vučićem o rezoluciji u Srebrenici: "Moramo da se suočimo sa istinom"

O'Brien razgovarao sa Vučićem o rezoluciji u Srebrenici: "Moramo da se suočimo sa istinom"

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne kiša u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne i u Hercegovovini. Poslijepodne pljuskovi sa grmljavinom na području Hercegovine, zapadne i jugoistočne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu od 20 do 26 stepeni.

U Sarajevu prijepodne pretežno oblačno s povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima. Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje naoblake. Dnevna temperatura oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

BIOPROGNOZA: Slično kao i proteklog dana, uz nešto lošije biometeorološke prilike. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, obzirom da će se osjet hladnoće malo pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku, izraženije tokom jutarnjih sati. Povećana naoblaka i padavine, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je reducirati aktivnosti.

U nedjelju 19. septembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U ponedjeljak 20. septembra, pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 26 °C.

U utorak 21.septembra, pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na jugu do 19, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 20 do 26 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije