U Bihaću jutros 23 stepena: Evo kakvo nas vrijeme nakon vikenda

0
Radiosarajevo.ba
U Bihaću jutros 23 stepena: Evo kakvo nas vrijeme nakon vikenda
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Bugojno, Sokolac 13; Drvar, Jajce 14; Zenica 15; Prijedor, Široki Brijeg 16; Ivan-sedlo, Sanski Most 17; Banja Luka, Grude, Mostar, Tuzla 18; Doboj, Livno, Zvornik 19; Sarajevo, Trebinje 20; Gradačac 21; Bijeljina 22; Bihać 23; Neum 25; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 5 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Opšta slika će biti lošija u odnosu na protekli period. Tmurno vrijeme, praćeno padavinama, uslovljava relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, dekoncentracije. Mada temperature zraka neće značajnije opasti, osjet hladnoće bi mogao biti nešto izraženiji u Posavini i Semberiji, usljed preovladavajućeg sjevernog strujanja. U ostatku zemlje, bez većih temperaturnih oscilacija.

Sarajevo zablistalo u novom ruhu: Pogledajte kako izgleda Ferhadija

Sarajevo zablistalo u novom ruhu: Pogledajte kako izgleda Ferhadija

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije. Vjetar slab do umjeren u Posavini sjeverni, a u ostaku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 19 do 23, u centralnim, istočnim područjima Bosne 27, a u Hercegovini do 29 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura oko 27 °C.

U subotu: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša je moguća u većini područja. U ostatku dana lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Hercegovine, zapadne i jugoistočne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 20 do 26 °C.

U nedjelju: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 °C.

U ponedjeljak: Pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 26 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije