Objavljena prognoza do 31. augusta: Kad će biti sunčano, a kad nas čeka kiša

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 31. augusta: Kad će biti sunčano, a kad nas čeka kiša
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Popodnevna šetnja Šeherom

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za period do 31. augusta.

Danas je, kako su naveli, izgledno naoblačenje sa zapada, zbog prolaska frontalnog sistema koji će u Bosni usloviti pretežno oblačno, a u Hercegovini većinom umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća na području Krajine i Posavine, od sredine dana i u ostalim krajevima naše zemlje.

Ovaj nestabilni period zadržat će se i u srijedu tokom prijepodneva, nakon čega slijede postepeno razvedravanje i stabilizacija vremenskih prilika.

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

Ekipa Dubioze Kolektiva pripredila show u zagrebačkom tramvaju: Pogledajte dio atmosfere

U utorak najniže jutarnje temperature zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 35°C.

U srijedu, prognozira se značajnija promjena temperaturnog režima, pa se najniže jutarnje temperature zraka očekuju između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C, a najviše dnevne između 23 i 27, na jugu zemlje do 32°C.

Od 19. do 23. augusta prognozira se suho vrijeme uz svježa i maglovita jutra.

Očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretat će se od 9 do 14, u Hercegovini od 15 do 20, a maksimalne u Bosni od 26 do 31, u Hercegovini od 33 do 38 °C.

Nestabilnije vremenske prilike prognoziraju se od 24. do 27. augusta, uz pljuskove praćene grmljavinom i jače udare vjetra na jugu zemlje, a potom slijedi stabilnije i suho vrijeme do kraja augusta.

Od 24. do 31. augusta jutarnje temperature u Bosni od 10 do 15, u Hercegovini do 20°C, danju temperature u Bosni između 26 i 31, u Hercegovini do 35 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije