Jutros oblačno i kiša: Objavljena vremenska prognoza do srijede

0
Radiosarajevo.ba
Jutros oblačno i kiša: Objavljena vremenska prognoza do srijede
Foto: Arhiv / Danas u Sarajevu kisa

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima sa kišom u većini područja.

U ostatku dana i tokom noći u Bosni su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14°C, na jugu do 18°C, a dnevna od 13 do 20°C

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prestanak padavina poslije podne. Jutarnja temperatura oko 10, dnevna oko 14°C.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Nakon tmurnog i dosta svježijeg jutra, uz povremene slabije padavine, drugi dio dana će biti ugodniji, ponajviše zbog djelimične stabilizacije i porasta temperatura, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale postepeno umanjiti. Poželjno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i ljepše dijelove dana iskoristiti za boravak na otvorenom.

U ponedjeljak, 31.05.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U utorak 01.06.2021., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 17, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 do 25 °C.

U srijedu 02.06.2021., sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 26 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije