U BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg: Objavljena prognoza za naredne dane

0
Radiosarajevo.ba
U BiH oblačno s kišom, na planinama snijeg: Objavljena prognoza za naredne dane
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo, 26. maj 2020.

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica -2; Bihać 1; Sanski Most 2; Drvar 3; Jajce, Prijedor 4; Banja Luka, Gradačac, Sokolac 5; Bijeljina, Doboj, Ivan-sedlo, Tuzla 6; Livno, Sarajevo-Bjelave, Zenica 8; Bugojno, Grude, Srebrenica, Trebinje 9; Mostar, Stolac 11; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 1 hPa je viši od normalnog i opada.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike su nepovoljne. U Bosni, uz tmurno i prohladno vrijeme većim dijelom dana. Kod osjetljivih osoba moguće su jače tegobe u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju, a hronični bolesnici trebali bi djelimično reducirati kretanje. U Hercegovini kišovito, toplije, pri tome sa jugom koji će uzrokovati probleme meteoropatama, javljaju iz FHMZ BiH

U srijedu 14.04.2021., pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini tokom dana djelimično razvedravanje. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i u Posavini, a u ostatku Bosne snijeg ili susnježica. U ostatku dana u Bosni sa slabom kišom ili susnježicom. Prestanak padavina prema kraju dana. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

U četvrtak 15.04.2021., jutro pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 °C.

U petak 16.04.2021., pretežno sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 8 do 13, na jugu do 17 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije