Objavljene nove informacije: Već zaraženo novih 86 osoba u BiH

Radiosarajevo.ba
Objavljene nove informacije: Već zaraženo novih 86 osoba u BiH
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini zabilježeni su novi slučajevi zaraze od novog soja koronavirusa

Kod 86 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo ovog virusa, a prema izvještajima do 9 sati jutros izvršeno je testiranje 600 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 osoba u ovom bh. entitetu.

Radi se o 49 muških i 37 ženskih osobe, od kojih je 16 mlađe, 59 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 22 osobe su iz Banje Luke, 19 iz Zvornika, 12 iz Bijeljine, šest iz Doboja, četiri iz Laktaša, tri iz Pala, po dvije iz Kotor Varoša, Petrova, Rogatice, Foče i Šamca i po jedno iz Bosanske Gradiške, Lopara, Modriče, Osmaka, Prnjavora, Rudog, Teslića, Ugljevika, Han Pijeska i Čelnica.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3.607 slučaja korone, a preminule su ukupno 144 osobe kod kojih je potvrđen test na novi korona virus.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.797 osoba.

Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 44.135 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 232, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 49, a u opštim bolnicama 183.

Prema podacima entitetskih zdravstvenih institucija, u Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata registrovano 244 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirana su 1.044 uzorka, od kojih je 158 pozitivno na SARS-CoV-2.

Nešto ranije rezultatima 318 testova koji su obrađeni tokom jučerašnjeg dana potvrdili su 84 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, potvrđeno je danas iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije