Dnevni bilten zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Dnevni bilten zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Prema podacima koje su objavili Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Institut za javno zdravstvo RS u našoj zemlji je u posljednja 24 sata potvrđeno 244 novozaraženih.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirana su 1.053 uzorka, od kojih su 123 osobe pozitivne na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada su testirana 63.237 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.014 osoba, podaci su Zavoda za javno zdravlje FBiH.

U RS-u je izvršeno testiranje 533 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 121 osobe u RS-u.

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Bijeljine, 16 iz Banjaluke, po 11 iz Višegrada i Nevesinja, sedam iz Ljubinja, po šest iz Dervente i Istočnog Novog Sarajeva, pet iz Kozarske Dubice, po četiri Pale i Prijedora, tri iz Istočne Ilidže, po dvoje iz Bileće, Donjeg Žabara, Gradiške, Šamca i Trebinja i po jedno iz Doboja, Foče, Kneževa, Kostajnica, Kotor Varoša, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Trnova, Ugljevika i Zvornika.

Do sada je u RS-u potvrđeno 2.813 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Prema podaci sa stranice Worldometeres.com u našoj zemlji od početka pandemija zaraženo je 5869 osoba, a preminulo je 209.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije