Na Bjelašnici jutros dva stepena, a u Livnu 12: Danas promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Na Bjelašnici jutros dva stepena, a u Livnu 12: Danas promjena vremena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo, 26. maj 2020.

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Rijetko je palo malo kiše u sjevernim područjima. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u sati sati (°C): Bjelašnica 2; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Ivan-sedlo, Prijedor i Sanski Most 7; Jajce 8; Bijeljina, Doboj, Tuzla i Zenica 9; Sarajevo 10; Bugojno i Grude 11; Livno i Stolac 12; Trebinje 13; Mostar 14; Neum 18°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942hPa i sporo raste.

Jutros u osam sati na vrhu Bjelašnice bilo je 96 centimetara snijega, dok je temperatura mora u Neumu danas 17 stepeni.

Danas u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme, prolazno uz slabu kišu u jutarnjim satima. Padavine većinom u sjevernim područjima. Postepeno smanjenje oblačnosti u Bosni u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjma Bosne vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu kiša sa sjevera će se postepeno proširiti na Bosnu i sjever Hercegovine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na području Krajine, jugozapadu, dijelu centralne i sjeverne Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije