U Neumu jutros 21 stepen: Gdje će danas biti kiše i kakvo će vrijeme biti do utorka

0
Radiosarajevo.ba
U Neumu jutros 21 stepen: Gdje će danas biti kiše i kakvo će vrijeme biti do utorka
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Proljeće u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Bugojno 12, Sokolac i Zenica 13, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 14, Banja Luka, Bihać, Doboj i Prijedor 15, Gradačac i Ivan-sedlo 16, Mostar i Sarajevo 18, Grude 19, Trebinje 20, Neum 21 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 938 milibara, za 4 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Na vrhu Bjelašnice, sniježni pokrivač jutros bio je visok 116 centimetara, dok je temperatura mora u Neumu oko 16 stepeni.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Prije podne će biti ugodnije i malo svježije u odnosu na drugi dio dana, kada je poželjno ne izlagati se težim fizičkim aktivnostima, obzirom da će usljed visokih temperatura i južnog strujanja, preovladavati sparno vrijeme. Poželjno je laganije se odjenuti. Također, prilikom boravka na otvorenom, preporučljivo je izbjegavati staništa alergogenih vrsta, zbog povećanih koncentracija polena.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi, većinom u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 21 i 27 stepeni. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

Nedjelja: U Bosni umjereno oblačno, a u Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poneki lokalni pljusak je moguć prije podne na području Hercegovine i jugozapadnim dijelovima Bosne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Jutarnja temperatura zraka između 11 i 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše. U Hercegovini umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena.

Utorak: U Bosni i Hercegovini više oblačnosti prije podne, sunčanije u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije