U bh. gradu svečano otvoren moderni olimpijski bazen

3
Radiosarajevo.ba
U bh. gradu svečano otvoren moderni olimpijski bazen
Foto: Trebinjelive.info / Bazen izgleda besprijekorno

U gradu Trebinju na ceremoniji sinoć je svečano otvoren novi olimpijski bazen.

Otvaranju bazena prisustvovala je ministrica porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović, generalni direktor Elektroprivrede ovog entiteta Luka Petrović i brojni dužnosnici uključujući i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Riječ je o jednom od najvećih investicijskih projekata realiziranih u ovom gradu u posljednjih desetak godina.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Podsjećamo, ovo je reprezentativno zdanje izgrađeno na oko 10 hiljada kvadratnih metara koji obuhvta bazen za plivanje olimpijskih dimenzija s pratećim bazenom za rasplivavanje, gledalište sa oko 500 mjesta, te prateće sadržaje, sale za fitnes, restoranski prostor i smještajne kapacitete.

Izgradnja je koštala 13 miliona maraka, a investitor su Hidroelektrane na Trebišnjici. Gradnja zatvorenog bazena, počela je 2017. godine. Sve je usporeno nakon havarije u februaru 2019., kada je orkanski vjetar nanio ogromnu, milionsku štetu na gradilištu, pa se tijekom saniranja štete i izmjene projekta izgubilo dodatno vrijeme.

Sada i službeno, novi reprezentativni objekt, kakav nemaju ni mnogo veći gradovi i sportski centri u regiji je otvoren, a najviše će značiti plivačima, sportskim klubovima i rekreativcima, u planu su i plivačka takmičenja višeg i međunarodnog ranga, za šta bazen pruža sve uvjete.

Dodatno će obogatiti turističku ponudu grada, a već su neki od najpoznatijih vaterpolo i plivačkih klubova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske najavili saradnju, piše Bljesak.info.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije