Sarajevski olimpijski bazen dobiva najmoderniji fitness centar u gradu

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski olimpijski bazen dobiva najmoderniji fitness centar u gradu
Foto: Grad Sarajevo / Peštek i Skaka

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” Enes Peštek, danas su potpisali Sporazum o rekonstrukciji, u svrhu otvaranja najmodernijeg fitness centra u sklopu bazena. 

“Ovom rekonstrukcijom, Grad Sarajevo ulaže u modernizaciju, funkcionalnost i održivost jednog od svojih prvih kapitalnih projekata. Sarajevo kao olimpijski grad zaslužuje reprezentativan olimpijski bazen sa svim pratećim sadržajima pogodnim za organizaciju i održavanje vrhunskih sportskih, edukativnih, rekreacijskih projekata, ali i plivačkih mitinga i takmičenja. Osim toga, na ovaj način nadopunjujemo postojeću sportsku infrastrukturu u našem gradu. Svi projekti u koje ulažemo ostaju trajna vrijednost Sarajeva i njegovih građana”, istakao je Skaka. 

Peštek je kazao da se ovom investicijom dobija ogroman prostor za najbolji fitness centar u gradu. 

“Projektom koji ćemo realizirati uz podršku Grada Sarajeva i gradonačelnika Skake, dodatno ćemo obogatiti ponudu i upotpuniti ugođaj i ambijent našim korisnicima”, potcrtao je Peštek. 

Zatvaranje terase Olimpijskog bazena Otoka je jedna od investicija koja će se realizirati kreditom kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije