Mostar bi trebao dobiti olimpijski bazen

0
Anadolija
Mostar bi trebao dobiti olimpijski bazen
Foto: AA / Grad Mostar

Grad Mostar bi nakon velikih uspjeha Lane Pudar trebao dobiti olimpijski bazen.

Gradsko vijeće Mostara danas je u rebalans budžeta za 2021. godinu uvrstilo stavku za projektnu dokumentaciju za olimpijski bazen, a govora je bilo i o prelaznim rješenjima do završetka izgradnje.

Gradonačelnik Mario Kordić rekao je novinarima da je Grad Mostar dobio IPA projekat vrijednosti 500.000 KM za Gradsku banju kao i da se mogu pronaći sredstva za poboljšanje uslova na bazenu u Kampusu Sveučilišta u Mostaru, u naselju Rodoč.

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Nikšić: "Ukoliko uskratimo saglasnost Gavrankapetanoviću to bi bila vrsta prevare"

Na taj korak gradske vlasti Mostara odlučile su se nakon velikih uspjeha Lane Pudar, priznajući da to do početka osvajanja medalja ove mlade Mostarke nije bilo u njihovom fokusu.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj rekao je da je ovo prvi korak te da sada očekuje i pomoć s kantonalnog i federalnog nivoa vlasti kako bi Mostar konačno dobio ovaj objekat.

U Mostaru danas postoje dva plivačka kluba "Orca" i "Velež", koji svoje treninge obavljaju u Gradskoj banji i Rodoču, ali nijedan od ovih bazena nije uslovan.

Bazen u Gradskoj banji čak nema ni adekvatne dimenzije za profesionalno plivanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije