Tužnih 12 godina od ubistva Amara Mistrića: Sine, sve je bliži dan susreta...

0
A. L.
Tužnih 12 godina od ubistva Amara Mistrića: Sine, sve je bliži dan susreta...
FOTO: Facebook / 12 godina od ubistva Amara Mistrića

Tužnih 12 godina je prošlo od svirepog ubistva Sarajlije Amara Mistrića u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Sin, brat, prijatelj... Otišao je prerano, ni kriv, ni dužan. Monstrumi koji su mu oduzeli život Edin Vuk i Anel Herak osuđeni su na 16, odnosno 6 godina i osam mjeseci zatvora, s tim da je Herak dobio četiri godine za učestvovanje u ubistvu Mistrića i tri godine za pokušaj ubistva trudnice Nejre Varatan.

Herak je već nekoliko godina slobodan čovjek, često se šeta ulicama Čengić Vile gdje i danas živi porodica Mistrić. S druge strane, i Vuk će uskoro odslužiti svoju zatvorsku kaznu.

Povodom tužne godišnjice danas su se preko Facebooka oglasili Fuad Mistrić, otac ubijenog Amara i sestra Amara.

"Rahmet ti duši, sine moj. Sve je bliži dan susreta, sine dragi. Danas, 13. augusta u 15 sati doći ćemo ti na mezar i proučiti fatihu. Vole te mama, sestra i tata", napisao je Fuad Mistrić, poznatiji kao Čarli.

"Kao i svakog 13. augusta duša mi se preokrene naopačke, žudeći za zagrljajem koji je najbolji od svih. Nedostaješ svakog trena, iako godine prolaze svjetlosnom brzinom. O kako sam sretna što sam te imala, što sam učila od tebe i što ćemo se sresti opet. Amar Mistrić 13.08.2009. - 13.08. 2021.", napisala je Amara.

Amar Mistrić ubijen je 13. avgusta 2009. godine hicem iz pištolja u glavu u ugostiteljskom objektu u kojem je bio suvlasnik. Mistrić je najprije pretučen, a zatim mu je Edin Vuk pucao u glavu iz pištolja. Okrutno ubistvo se desilo pred očima više svjedoka, a razlog je bio taj što je Mistrić odbio poslužiti piće jer je odavno isteklo radno vrijeme ugostiteljskog objekta.

I Vuk i Herak su odmah poslije ubistva prebjegli u Hrvatsku u Omiš gdje su pokušali da traže utočište, ali su ubrzo deportovani u BiH.

Amar je u trenutku ubistva imao svega 23 godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije