'Između nas' je nova ljubavna pjesma bh. kantautorice Ammare Mistrić

Radiosarajevo.ba
'Između nas' je nova ljubavna pjesma bh. kantautorice Ammare Mistrić
Foto: Radiosarajevo.ba / Ammara Mistrić

Ammara Mistrić, kantautorica iz glavnog grada Bosne i Hercegovine, nedavno je predstavila svoju novu pjesmu Između nas uz koju je objavljen i spot.

Ona je na pjesmi radila ukupno dva mjeseca i u pitanju je njena autorski materijal koji će premijerno predstaviti hrvatskoj publici na CMC festivalu.

Mistrić je napisala tekst za Između nas, dok je na muzici radila skupa s Arelom Češljarom koji je ujedno producent i aranžer nove trake. Također, Ammara je i režirala spot.

"Stihove za pjesmu Između nas napisala sam prije otprilike pola godine. Pjesma je ljubavne tematike i govori o nedostajanju, te se stihovi prepliću i govore o ljubavi na najdirektniji način. Vrijeme pandemije je utjecalo na to da smo svi imali malo više vremena da se otvorimo ka muzici, da izađemo iz komfornih zona i da proširimo vidike. Smatram da nam to i pruža muzika. Da plovimo i budemo kreativni", izjavila je mlada muzičarka za portal Radiosarajevo.ba.

Ističe i to kako je ovo njena prva saradnja s Arelom Češljarom te govori kako je izuzetno sretna zbog njene uspješne realizacije. Ammara nam otkriva da je za vrijeme finaliziranje pjesme u njoj vidjela sebe "naslikanu kao na platnu". 

"Snimio se audio, a vrlo brzo potom se snimio i realizirao spot. Željela sam novi zvuk, moderniji, a samim tim i vizual, pri tome zadržavajući kvalitet. Odlučila sam da video ima dozu umjetnosti i plesa dok je ljudi budu slušali, čisto kako bi ugođaj bio potpun. Ujedno, s ovom pjesmom se po prvi put predstavljam Hrvatskoj publici na CMC festivalu u Vodicama", poručila je Ammara Mistrić.

Gitare je na pjesmi Između nas odsvirao Emir Jugo, a saksofon Meho Radović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije