Tuzlaci protestnom šetnjom digli glas: Da se nikome ne ponovi

Radiosarajevo.ba
Tuzlaci protestnom šetnjom digli glas: Da se nikome ne ponovi
FOTO: Facebook / S protestne šetnje

Građani Tuzle, okupljeni oko Facebook grupe „Pravda za Maidu“ učestvovali su danas u mirnoj protestnoj šetnji od Trga slobode do Univerzitetsko-kliničkog centra u ovom gradu. 

Oni traže hitno procesuiranje odgovornih za smrt djevojčice, odnosno medicinskih radnika i doktora koji na vrijeme nisu reagovali kako bi se djevojčica spasila.

Roditelji djevojčice tvrde da je djevojčica preminula zbog greške ljekara, kazavši na početku da je tačan nalaz (dijagnoza leptospiroza) dobila tri dana nakon smrti... 

Otac preminule djevojčice Miralem Džafić za naš portal ranije je kazao da na sve načine žele spriječiti da se nikome ovakve stvari ne ponovo, je kako on ističe za njega pravde u njihovom slučaju nema.

On je za Radiosarajevo.ba kazao da je danas drugi put da izlaze na ulicu.

"Imamo za cilj samo da probudimo javnost, da ukažemo na propuste koji se dešavaju u zdravstvu u našoj zemlji. Njima Hipokratova zakleta ne znači ništa.

Cilj je da spasimo bar nečiji život, da pokrenemo svijest doktora koji će se u budućnost bolje odnosti prema pacijentima. Jer treba da imamo što bolji tretman, a ne da riskiramo svoej živote", rekao je Džafić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije