Šta su iz UKC Tuzla odgovorili o slučaju preminule Maide Džafić

FOTO: Radiosarajevo.ba
Šta su iz UKC Tuzla odgovorili o slučaju preminule Maide Džafić
Tuzlanski.ba / UKC Tuzla

Na društvenoj mreži Facebook od nedavno, nažalost, aktivna je grupa "Pravda za Maidu Džafić", kojom se želi dati podrška porodici Džafić, čija je 15-godišnja kćerka Maida preminula prije nekoliko dana, a priča koja je prethodila ovoj tragediji uznemirila je javnost u Bosni i Hercegovini.

Roditelji djevojčice tvrde da je djevojčica preminula zbog greške ljekara, kazavši na početku da je tačan nalaz (dijagnoza leptospiroza) dobila tri dana nakon smrti...

Otac preminule djevojčice Miralem Džafić za naš portal ranije je kazao da na sve načine žele spriječiti da se nikome ovakve stvari ne ponovo, je kako on ističe za njega pravde u njihovom slučaju nema.

Iz Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla su odgovorili da je 10. avgusta formiran tim koji, između ostalog, ima zadatak da izvrši analizu i utvrdi okolnosti svih provedenih postupaka u liječenju pomenute pacijentice.

Naveli su da su u tim imenovani neovisni ljekari različitih specijalnosti i subspecijalnosti, pravnik, te medicinske sestra, koji će, na kraju, na osnovu provedene analize sačiniti izvještaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije