Tužiteljica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva: "Nisam htjela nikog uvrijediti, šalila sam se"

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Nekoniko

Samo kod nas se ovo može desiti da je daktiligraf mjera prema kojoj se treba ravnati tužilac, i da se neko ko nastoji uvesti red u sklopu svog posla nađe na optuženičkoj klupi. Za vjerovali ili ne.

KSa

Mjesto da cuvaju posao koji su ko zna kako dobili jos kasne na posao. Jos malo pa ce daktilografi diktirati tuziteljima .

Nina

Pa boze dragi kuda ide ovaj svijet zaslijepljeni

Aduka

Poznajem uvaženu tužiteljicu KT Emelu Tahmaz-Bukvić i konstatujem da je dobar tužilac. Nesporno je da je imala malo "čudan" način komunikacije sa članovima svog kabineta ali smatram da nikada ništa nije rekla da bi nekoga uvrijedila. Što se tiče daktilografa, istina je da su vrlo neodgovorni i da su se "digli" na nivo tužilaca. Emeli nije trebala ova mrlja na karijeru jer smatram da je mogla vrlo brzo do pozicije Glavnog tužioca, a što je također možda razlog da se pokrene ovaj postupak kako bi se eliminirala za tu poziciju.

Kakav crni mobing

Kad trazis da rade optuze te za mobing. Kad sjedis i nista ne radis, onda se ne zale na tebe. Uzas. Normalno je da ovi sto lupaju po pisacoj masini kadne na posao, bar tako ispade. Kao ne mozes vjestinu daktilografije usavrsiti. Sreca uskoro ce ih AI zamijeniti i to prije nego sto misle.

User

Poštena osoba kao što je Emela se ne uklapa u seljačku i kriminalnu organizaciju koju je Sabina napravila

/ Najnovije