Tužilaštvo ZDK obustavilo istragu protiv Gordana Memije. Nema dokaza da je počinio krivično djelo

5
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo ZDK obustavilo istragu protiv Gordana Memije. Nema dokaza da je počinio krivično djelo
Foto: Privatni album / Gordan Memija

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona obustavilo je istragu protiv Gordana Memije, sarajevskog biznismena i vlasnik firme "FotoArt" kojeg je osumnjičilo za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Istraga je obustavljena jer nema dokaza da je počinio krivično djelo, navedeno je u obavijesti Tužilaštva ZDK, koju je Gordan Memija objavio na svom Facebooku.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Dizdar podijelio uznemirujući video: Pogledajte kako je vojnik RS svjedočio u Hagu

Dizdar podijelio uznemirujući video: Pogledajte kako je vojnik RS svjedočio u Hagu

"Molim moje prijatelje sa FB da podijele ovaj post.

Dragi prijatelji,

dobio sam odluku Tužilaštva Ze-Do kantona o "OBUSTRAVLJANJU ISTRAGE" zbog moje navodne umješanosti u neovlaštenu proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Rano ujutro 31. 3. 2022. specijalci i inspektori upali su u moj stan. Moju porodicu isprepadali i mene priveli. Iz Sarajeva do Zenice vozili su me Zenički specijalci sa lisicama na rukama. Tretman specijalaca je bio kao da sam ubio nekoga ili da sam neki povratnik u vršenju teških krivičnih djela.

Avdo Avdić objavljuje informaciju da sam ja uhapšen dok sam još bio u svom stanu. Da li je to slučajno da Avdić prvi objavljuje?? Da li je ovo znao Avdić prije????

Zatvorili su me nekoliko sati u samici sa jednim narkomanom koji je bio još uvijek pod uticajem droga/alkohola.

Mediji su me uništili. Objavljivali su moje ime, fotografiju, naziv moje firme pa čak i fotografije sjedišta moje kompanije.

Znam da su neki režimski mediji i novinari objavljivali po zadatku ali ima tu novinara koje lično poznajem ali ni oni nisu imali ljudskosti/profesionalnosti da kažu hajde da vidimo šta se dešava nego su samo pustili priču u promet da bi dobiju lajkove/gledanost.

Poslije mog hapšenja čitam tekstove u kojima se stavljaju inicijali za najteža krivična djela.

Molim medije da na isti način kako su objavili moje hapšenje objave odluku o obustavi istrage i izbrišu moje ime i naziv moje kompanije iz tekstova o ovom slučaju. Hvala", napisao je Godran Memija.

Molim moje prijatelje sa FB da podijele ovaj post. Dragi prijatelji, dobio sam odluku Tužilaštva Ze-Do kantona o "...

Posted by Gordan Memija on Wednesday, December 7, 2022

Memija je uhapšen, zajedno sa još osam osoba u akciji koju su u martu ove godine proveli pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Tada su, osim Memije, uhapšeni i poznata manekenka Džejla Glavovoić - Očuz i njen suprug Mahir Očuz, te još šest osoba.

Policija je tada saopćila da se sumnjiče da su, "od juna 2020. do marta 2022. godine, na području Zeničko-dobojskog, Kantona Sarajevo i šire, a u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, nezakonito nabavljali, prometovali i prodavala opojna sredstva krajnjim konzumentima".

Ispostavit će se da se radilo o ulju kanabisa koje se koristi za liječenje najtežih bolesti, a koje se u BiH nalazi na listi nedozvoljenih supstanci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije