Hoće li Ministarstvo pravde tražiti izručenje sutkinje Fazlagić

S. H.
Hoće li Ministarstvo pravde tražiti izručenje sutkinje Fazlagić
/ Lejla Fazlagić (desno)
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu uputilo je prijedlog Ministarstvu za pravdu Bosne i Hercegovine da upute molbu hrvatskim pravosudnim organima u vezi s izručenjem sutkinje Lejle Fazlagić.

"Tužilaštvo KS-a podnijelo je prijedlog Ministarstvu za pravdu BiH za upućivanje molbe nadležnim organima Republike Hrvatske za izručenje Lejle Fazlagić budući da se i dalje nalazi u bjekstvu na osnovu ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izručenju", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Podsjećamo, Fazlagić je podnijela ostavku na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Sarajevu 27. maja ove godine. Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH je na sjednici održanoj 8. jula konstatiralo da joj mandat prestaje sa 30. julom 2016.

Protiv Fazlagić pokrenut je disciplinski postupak zbog korištenja dužnosti sudije kako bi se pribavile neopravdane koristi, donošenje odluka kojima se krši zakon, kašnjenje u izradi odluka, te namjerno davanje lažne informacije u vezi s prijavama za radno mjesto.

Akcija "Pravda" pokrenuta je nakon višemjesečne istrage Tužilaštva Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije