Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Alisu Mutap

1
Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Alisu Mutap
N.G. /Radiosarajevo.ba / Alisa Mutap prilikom odvođenja u Tužilaštvo

Tužilaštvo BiH zatražilo je jutros od Suda BiH da se odredi jednomjesečni pritvor uhapšenoj Alisi Mutap-Ramić, bivšoj djevojci nastradalog mladića Dženana Memića koja je prije dva dana uhapšena u Sarajevu.

Pritvor je zatražen i za uhapšene, Muamera Ožegovića, Nebojšu Veljovića i Nedžada Hrvata.

Danas u toku dana će biti održano sudsko ročište po prijedlogu Tužilaštva. Tim povodom oglasila se i sestra ubijenog Dženana, Arijana Memić.

„Tačno vrijeme održavanja ročišta, objavit ćemo, čim saznamo. Ročista su javna, ko želi, može prisustvovati. Lijepog li mjesta za susret oči u oči nakon više od pet godina“, napisala je Memić.

Podsjetimo, Alisa Ramić (rođeno Mutap) jučer je ispitana u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičene u okviru istrage stradanja Dženana Memića, uz prisustvo advokata Nine Kisić i Gorana Dragovića.

"Mutap se nije branila ćutanjem, već je odgovarala na sva pitanja koja su zanimala Tužilaštvo BiH. Bitna činjenica koja nije poznata javnosti je da je Mutap, što samostalno i samoinicijativno, što uz pomoć advokata, u više navrata se ponudila organima gonjenja u pogledu saradnje i da se podvrgne svim vrstama vještačenja domaćih i stranih eksperata kako bi se utvrdilo njeno zdravstveno stanje - u pogledu toga da nema amneziju", rekao je Dragović za Radiosarajevo.ba.

Kako je napomenuo, Mutap je u više navrata "samoincijativno zahtijevala da se podvrgne poligrafskom testiranju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije