! / Tužilaštvo BiH o navodima o Gordani Tadić: Slijedi tužba za klevetu

17. 08. 2020. u 15:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Navodi izneseni u pojedinim medijima i portalima, o navodnim nezakonitostima prilikom naplate potraživanja za troškove smještaja glavne tužiteljice Gordane Tadić nisu tačni, saopćilo je danas Tužilaštvo BiH.

"Izneseni navodi i konstrukcije, predstavljaju providni pokušaj osvete zbog nekoliko predmeta sustavnog kriminala i korupcije, koje je Tužiteljstvo BiH pokrenulo i procesuira u posljednje vrijeme", dodaje se u saopćenju.

Istaknuto je da će glavna tužiteljica Gordana Tadić podnijeti tužbu za klevetu protiv autora spornog članka, kao i medija koji su prenijeli navedeni sadržaj, ukoliko isti nakon objave demantija ne bude uklonjen.

Podsjetimo, u listu Oslobođenje objavljen je tekst pod naslovom "Korupcija na djelu: Gordana Tadić je varala državu na naknadi za smještaj?!".

U njemu je, između ostalog, navedeno da je glavna državna tužiteljica od države Bosne i Hercegovine tražila naknadu za smještaj, tvrdeći da je podstanar u neuslovnom stanu od 25 kvadrata, koji se pak nalazi na istoj adresi gdje je njen sin kupio stan još 2013. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA