Turski vrhunski ljekari u posjeti kolegama na COVID odjelu Opće bolnice

Radiosarajevo.ba
Turski vrhunski ljekari u posjeti kolegama na COVID odjelu Opće bolnice
Radiosarajevo.ba / Turski ljekari pomažu kolegama Opće bolnice

Voditelj COVID centra u Američkoj bolnici u Istanbulu prof. dr. Bilgin Sait, specijalista interne medicine i doc. dr. Siran Keske, infektolog radit će danas i sutra zajedno s osobljem COVID tima Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Ovaj dvojac vrhunskih ljekara iz Turske je došao u Sarajevo na poziv ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića, kako bi kolegama prenijeli svoja iskustva u liječenju pacijenata od COVID-19.

Uz ministra Vranića goste je primio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice i prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjeljenja i pored ostalog ih informisali o aktuelnoj situaciji s pandemijom koronavirusa i načinu liječenja i zbrinjavanja velikog broja pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Medicinski stručnjaci su potom započeli vizitu na intenzivnoj njezi, a planiran je obilazak svih (181) pacijenata hospitaliziranih u COVID odjelu.

Sutra, drugog dana posjete, uvaženi gosti će održati predavanje za medicinsko osoblje koje se brine o COVID pacijentima , a planiran je nastavak zajedničkog rada na odjelu.

Dobra saradnja između dvije bolnice je uspostavljena ranije , a ljekari su putem video - linka razmijenjivali mišljenja i razgovarali o svim nedoumicama vezanim za liječenje COVID pacijenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije