KS / Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" donirana sredstva za nabavku respiratora

24. 03. 2020. u 11:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U skladu sa zaključkom sa vanredne sjednice Općinskog štaba civilne u budžetu Općine Centar obezbijeđena su sredstva u iznosu od 60.000 maraka za nabavku respiratora za potrebe Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Protokol o izdvajanju sredstava za ovu namjenu u ime Općine Centar potpisao je načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Zlatko Kravić.

Općoj bolnici donirana sredstva za nabavku respiratora - undefinedFoto: Općina Centar: Općoj bolnici donirana sredstva za nabavku respiratora

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa i da poduzima sve mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja ove zarazne bolesti.

"Prošle sedmice smo sredstva za nabavku respiratora donirali Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Također, pokrenuli smo proceduru nabavke zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, te medicinskog vozila za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. U punom kapacitetu kao društveno odgovorna lokalna zajednica stojimo na raspolaganju. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice", istakao je Ajnadžić.

Općoj bolnici donirana sredstva za nabavku respiratora - undefinedFoto: Općina Centar: Općoj bolnici donirana sredstva za nabavku respiratora

Načelnik Ajnadžić i direktor Kravić su iskoristili priliku i još jednom uputili apel svim građanima da ostanu kući i da izbjegavaju sva nepotrebna kretanja, a posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima.

KOMENTARI (1)